Čitaj mi

OBELEŽEN SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ organizovalo je humanitarni skup na Trgu slobode u Novom Sadu, ali i na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

Reč je o kampanji „I ja se borim“, koju je Udruženje započelo početkom 2016. godine, a koja ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece, i poziv je za podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Pokrovitelj kampanje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Humanitarnom skupu na Trgu slobode prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler.

- Zdravlje nema cenu, ali nažalost lečenje, pogotovu lečenje teških bolesti, ima cenu, i veoma je visoka. Zato smo danas ovde, da svako od nas u skladu sa svojim mogućnostima doprinese ozdravljenju obolele dece, i da zajedničkim snagama omogućimo najbolje uslove za njihovo lečenje. Takođe, tu smo i da ih bodrimo, da ih ohrabrimo i da pokažemo da smo uz njih, da nisu sami. Pozivam sve one koji mogu da pomognu, a posebno velike kompanije da iskažu društvenu odgovornost na najbolji mogući način, i da sačuvaju dečje živote – istakao je Siler.

Na štandovima „NURDOR“ volontera pored donatorskih kutija mogao se naći i informativni materijal, a tačno u 13 časova pušteni su baloni kao simbolična podrška za sve mališane koji se leče, i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama.

Novi Sad, 15. februar 2017. godine