Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов присуствовала је обележавању Светског дана борбе против сиромаштва у просторијама Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада. Тим поводом корисницима Народне кухиње подељено je по пет килограма  јабука које је донирао Ротари клуб Нови Сад.

-Град Нови Сад је развио различите облике социјалне помоћи којима се утиче на смањење сиромаштва, а реализују их Центар за социјални рад и Црвени крст. Град је у 2020. години издвојио 54 милиона динара за интервентне и директне помоћи угроженим корисницима Центра за социјални рад. Такође је планирано 50 милиона динара за програме и активности Црвеног Крста у борби против сиромаштва, од којих је 28 милиона динара немењено за Кухињу за социјално угрожена лица, у којој се припрема 600 куваних оброка дневно и 800 ланч пакета месечно за кориснике из насељених места ван Новог Сада. За програм директног ублажавања сиромаштва, у оквиру којег се сваке године у зимском периоду обезбеђују  прехрамбени и хигијенски пакети и огревно дрво за око 2.500 социјално најугроженијих породица опредељено је 7,6 милиона динара- рекла је Бранка Бежанов.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић захвалио је представницима Ротари клуба што су обезбедили јабуке за кориснике Народне кухиње.
-Ово је једна од традиционалних активности солидарности, а ове године смо обезбедили и еколошке цегере Црвеног крста и кексе захваљујући подрши Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице – рекао је Драган Лазић и додао да организација Црвеног крста није престајала са радом ни у време ванредног стања, поштујући мере заштите од болести Ковид 19.

Председник Ротари клуба Веселин Петровић је рекао да је ово њихова десета, јубиларна акција коју су за задовољством реализовали. Он је додао да ће се и у будућности радо одазвати хуманитарним акцијама.

Нови Сад, 16. октобар 2020. године