Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДУНАВА

Заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић присуствовао је уништавању заплењених рибарских мрежа које је реализовано у оквиру програма обележавања Међународног дана Дунава који су организовали Покрајински секретаријат за заштиту животне средине и Национални парк Фрушка гора.

- Дунав је најзначајнији екосистем у Европи и нажалост ми још увек нисмо максимално искористили његове ресурсе. Та река је наша најача веза са осталим градовима Европе и надамо се да ћемо то искористити за боље представљање туристичких и других потенцијала Новог Сада – истакао је Игић и додао да је у поменутом контексту од великог значаја реконструкција Кеја.

Једна од активности коју је предузео Национални парк Фрушка гора у циљу очувања реке Дунав је уништавање рибарских мрежа које су рибочувари запленили.

- Данас смо овде уништили 1025 метара рибарске мреже и десетине другог материјала, међу којима је и чамац који је служио за рибокрађу – рекао је директор ЈП Национални парк Фрушка гора Добривоје Антонић нагласивши да активности на заштити и очувању природе морају континуирано да се спроводе.

Међународни дан Дунава, који је установљен 29.јуна 2004. године, и овага пута обележен је бројним манифестацијама широм Европе.

Нови Сад, 29. јун 2010. године