Čitaj mi

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada dr Saša Igić prisustvovao je uništavanju zaplenjenih ribarskih mreža koje je realizovano u okviru programa obeležavanja Međunarodnog dana Dunava koji su organizovali Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i Nacionalni park Fruška gora.

- Dunav je najznačajniji ekosistem u Evropi i nažalost mi još uvek nismo maksimalno iskoristili njegove resurse. Ta reka je naša najača veza sa ostalim gradovima Evrope i nadamo se da ćemo to iskoristiti za bolje predstavljanje turističkih i drugih potencijala Novog Sada – istakao je Igić i dodao da je u pomenutom kontekstu od velikog značaja rekonstrukcija Keja.

Jedna od aktivnosti koju je preduzeo Nacionalni park Fruška gora u cilju očuvanja reke Dunav je uništavanje ribarskih mreža koje su ribočuvari zaplenili.

- Danas smo ovde uništili 1025 metara ribarske mreže i desetine drugog materijala, među kojima je i čamac koji je služio za ribokrađu – rekao je direktor JP Nacionalni park Fruška gora Dobrivoje Antonić naglasivši da aktivnosti na zaštiti i očuvanju prirode moraju kontinuirano da se sprovode.

Međunarodni dan Dunava, koji je ustanovljen 29.juna 2004. godine, i ovaga puta obeležen je brojnim manifestacijama širom Evrope.

Novi Sad, 29. jun 2010. godine