Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаности поводом обележавања Дана војске Србије коју је организовала команда 1. бригаде Копнене војске. Дан Војске Србије обележава се 23. априла од 2011. године. У српској историји овај датум је познат као дан када је 1815. године донешена одлука о подизању 2. српског устанка, а за вођу изабран Милош Обреновић.

- Све јединице у гарнизону Нови Сад сабрале су се на једном месту да симболично покажемо да Војска Србије извршавава све задатке, у заштити и одбрани наше отаџбине Републике Србије, савесно и одговорно у складу са својом мисијом – истакао је командант 1. бригаде Копнене војске, бригадни генерал Жељко Петровић.

У име свих Новосађана и у своје име градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је Дан Војске Србије.

- Убеђен сам да је Војска Србије својим радом и залагањем оправдано стекла поверење свих грађана, и свесни смо колико је војска потребна у свакој ситуацији. Припадницима војске најпре желим добро здравље, мир и да нам чувају државу Србију – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Прва бригада Копнене војске формирана је 31.07.2006. године од јединица тадашњег Новосадског корпуса и делова других јединица Војске Србије.

Нови Сад, 22. април 2016. године