Čitaj mi

OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja Dana vojske Srbije koju je organizovala komanda 1. brigade Kopnene vojske. Dan Vojske Srbije obeležava se 23. aprila od 2011. godine. U srpskoj istoriji ovaj datum je poznat kao dan kada je 1815. godine donešena odluka o podizanju 2. srpskog ustanka, a za vođu izabran Miloš Obrenović.

- Sve jedinice u garnizonu Novi Sad sabrale su se na jednom mestu da simbolično pokažemo da Vojska Srbije izvršavava sve zadatke, u zaštiti i odbrani naše otadžbine Republike Srbije, savesno i odgovorno u skladu sa svojom misijom – istakao je komandant 1. brigade Kopnene vojske, brigadni general Željko Petrović.

U ime svih Novosađana i u svoje ime gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Dan Vojske Srbije.

- Ubeđen sam da je Vojska Srbije svojim radom i zalaganjem opravdano stekla poverenje svih građana, i svesni smo koliko je vojska potrebna u svakoj situaciji. Pripadnicima vojske najpre želim dobro zdravlje, mir i da nam čuvaju državu Srbiju – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prva brigada Kopnene vojske formirana je 31.07.2006. godine od jedinica tadašnjeg Novosadskog korpusa i delova drugih jedinica Vojske Srbije.

Novi Sad, 22. april 2016. godine