Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ У НАТО БОМБАРДОВАЊУ

Делегација Града Новог Сада, коју су чинили чланови Градског већа Владимир Стојковић, Вања Вученовић, Дејан Мандић и заменик председника Скупштине Града Новог Сада Мирослав Илић, присуствовалa je комеморативном скупу јединица из гарнизона Нови Сад, поводом обележавања 24. марта, Дана сећања на погинуле у НАТО бомбардовању.

- Сећамо се око две и по хиљаде погинулих цивила, а међу њима деведесеторо деце. Сећамо се одбране слободе и независности наше отаџбине, када је животе положило преко хиљаду припадника Војске и Полиције. Чувајмо успомену на наше погинуле и сећајмо се свих који су дали оно највредније што се може дати. Положили су своје животе бранећи отаџбину. Својом жртвом уградили су себе у будућност своје отаџбине и у њен живот, а на нама је да њихова имена сачувамо од заборава – рекао је командант 1. бригаде копнене Војске Србије пуковник Жељко Петровић.

Поред предстваника Града Новог Сада и Аутономне покрајине Војводине, венце на спомен обележје положиле су и делегације гарнизона Нови Сад, ОРВС Града Новог Сада, СУБНОР Нови Сад и породица погинулих припадника Војске Србије.

Нови Сад, 24. март 2015. године