Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН САВЕЗА РЕЗЕРВНИХ ВОЈНИХ СТАРЕШИНА СРБИЈЕ

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствовао је свечаном пријему, организованом у Градској кући поводом обележавања 15. септембра - Дана резервних војних старешина. Он је честитао 92. рођендан Организацији резервних војних старешина, са жељама да и у будуће наставе да унапређују своје програмске активности и постижу запажене резултате у њиховој реализацији.

- Ваша Организација, током читавог свог постојања била је и данас заузима истакнути место у друштву, које јој припада, јер је тежиште њених програмских активности одувек било окренуто садржајима везаним за одбрану земље, обуку и оспособљавање резервних официра и подофицира и неговању племенитих традиција војника одбрамбених ратова и официрске части – рекао је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић и додао да се посебно поноси што је новосадска Организација већ дужи временски период по својим активностима једна од најбољих у целокупном Савезу резервних војних старешина Србије.

Присутнима се обратио и професор Бошко Пилиповић, резервни потпуковник и председник ОРВС Града Новог Сада са речима да му је велико задовољство што се традиција дуга деведесет и две године наставља, у истом маниру као што је и 1919. године тадашњи градоначелник Новог Сада примио резервне старешине.

Заменик градоначелника мр Зоран Мандић, уручио је на овој свечаности многобројна признања за доприносе у остваривању програмских задатака ОРВС.

Нови Сад, 15. септембар 2011. године