Čitaj mi

OBELEŽEN DAN SAVEZA REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA SRBIJE

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je svečanom prijemu, organizovanom u Gradskoj kući povodom obeležavanja 15. septembra - Dana rezervnih vojnih starešina. On je čestitao 92. rođendan Organizaciji rezervnih vojnih starešina, sa željama da i u buduće nastave da unapređuju svoje programske aktivnosti i postižu zapažene rezultate u njihovoj realizaciji.

- Vaša Organizacija, tokom čitavog svog postojanja bila je i danas zauzima istaknuti mesto u društvu, koje joj pripada, jer je težište njenih programskih aktivnosti oduvek bilo okrenuto sadržajima vezanim za odbranu zemlje, obuku i osposobljavanje rezervnih oficira i podoficira i negovanju plemenitih tradicija vojnika odbrambenih ratova i oficirske časti – rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić i dodao da se posebno ponosi što je novosadska Organizacija već duži vremenski period po svojim aktivnostima jedna od najboljih u celokupnom Savezu rezervnih vojnih starešina Srbije.

Prisutnima se obratio i profesor Boško Pilipović, rezervni potpukovnik i predsednik ORVS Grada Novog Sada sa rečima da mu je veliko zadovoljstvo što se tradicija duga devedeset i dve godine nastavlja, u istom maniru kao što je i 1919. godine tadašnji gradonačelnik Novog Sada primio rezervne starešine.

Zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić, uručio je na ovoj svečanosti mnogobrojna priznanja za doprinose u ostvarivanju programskih zadataka ORVS.

Novi Sad, 15. septembar 2011. godine