Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Поводом 25. новембра Дана присаједињења Војводине Србији, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са председницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Црногорац положио је венац на спомен плочу учесницима Велике народне скупштине.

- Град Нови Сад са поносом обележава и сећа се 25. новембра 1918. године, и свих одлука које је донела Велика народна скупштина Бачке, Баната и Барање, са кључном одлуком да се Војводина присаједини матици Србији. У тим одлукама утемељене су најважније вредности, државно јединство, национална равноправност свих који живе на територији Војводине, и обавезују нас да радом и залагањем чувамо те вредности. Са великим нестрпљењем очекујемо обележавање стогодишњице присаједињења Војводине Србији. То ће бити један од најбитнијих датума у Новом Саду и Војводини, и мора бити обележен на достојанствен начин, тако да цела година буде посвећена том историјском догађају – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

На спомен плочу учесницима Велике народне скупштине која се налази на згради некадашњег хотела ''Гранд'' венце су такође положили представници Удружења потомака ратника Србије 1912-1920. године и Буњевачког националног савета.

Нови Сад, 25. новембар 2015. године