Čitaj mi

OBELEŽEN DAN PRISAJEDINJENJA VOJVODINE SRBIJI

Povodom 25. novembra Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Crnogorac položio je venac na spomen ploču učesnicima Velike narodne skupštine.

- Grad Novi Sad sa ponosom obeležava i seća se 25. novembra 1918. godine, i svih odluka koje je donela Velika narodna skupština Bačke, Banata i Baranje, sa ključnom odlukom da se Vojvodina prisajedini matici Srbiji. U tim odlukama utemeljene su najvažnije vrednosti, državno jedinstvo, nacionalna ravnopravnost svih koji žive na teritoriji Vojvodine, i obavezuju nas da radom i zalaganjem čuvamo te vrednosti. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. To će biti jedan od najbitnijih datuma u Novom Sadu i Vojvodini, i mora biti obeležen na dostojanstven način, tako da cela godina bude posvećena tom istorijskom događaju – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Na spomen ploču učesnicima Velike narodne skupštine koja se nalazi na zgradi nekadašnjeg hotela ''Grand'' vence su takođe položili predstavnici Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine i Bunjevačkog nacionalnog saveta.

Novi Sad, 25. novembar 2015. godine