Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРЕВЕНЦИЈЕ ПОВРЕДА У САОБРАЋАЈУ

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић присуствовао је јавној манифестацији поводом обележавања Дана превенцијe повреда у саобраћају. Манифестацију је организовао Завод за здравствену заштиту студената Нови Сад у сарадњи са Клиничким центром Војводине, Градском организацијом Црвеног крста, ауто-школом „М&М“ и Ауто-спортским клубом „Петро Макс“.

-Град Нови Сад континуирано подржава све акције које доприносе побољшању безбедности у саобраћају. Безбедност саобраћаја представља изузетно комплексан систем у коме битну улогу игра како појединац, тако и друштво у целини. Свест о саобраћајној култури је у порасту захваљујући сталном ангажовању на унапређењу безбедности саобраћаја на свим нивоима,  као и бројним едукативним активностима и кампањама- рекао је Немања Вукчевић.

Према речима директора Завода за здравствену заштиту студената проф. др Веселина Дицкова ова здравстена установа са бројним сарадницима обележава Дан превенције повреда у саобраћају и тиме доприноси унапређењу свести студената када је безбедност саобраћаја у питању.

-Апелујем на све студенте да буду трезвени и самосвесни кад седају за волан, да то чине без употребе алкохола и психоактивних супстанци. Посебно апелујем на све оне који возе мотоцикле и мопеде да обавезно користе одговарајућу заштитну кацигу- рекао је проф. др Веселин Дицков.

Током манифестације студенти и волонтери Црвеног крста су учествовали у вежби пружања прве помоћи повређенима и вежбању кардио-пулмоналне реанимације на лутка-моделу.

Нови Сад, 24. април 2015. године