Čitaj mi

OBELEŽEN DAN PREVENCIJE POVREDA U SAOBRAĆAJU

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević prisustvovao je javnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana prevencije povreda u saobraćaju. Manifestaciju je organizovao Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad u saradnji sa Kliničkim centrom Vojvodine, Gradskom organizacijom Crvenog krsta, auto-školom „M&M“ i Auto-sportskim klubom „Petro Maks“.

-Grad Novi Sad kontinuirano podržava sve akcije koje doprinose pobolјšanju bezbednosti u saobraćaju. Bezbednost saobraćaja predstavlјa izuzetno kompleksan sistem u kome bitnu ulogu igra kako pojedinac, tako i društvo u celini. Svest o saobraćajnoj kulturi je u porastu zahvalјujući stalnom angažovanju na unapređenju bezbednosti saobraćaja na svim nivoima,  kao i brojnim edukativnim aktivnostima i kampanjama- rekao je Nemanja Vukčević.

Prema rečima direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata prof. dr Veselina Dickova ova zdravstena ustanova sa brojnim saradnicima obeležava Dan prevencije povreda u saobraćaju i time doprinosi unapređenju svesti studenata kada je bezbednost saobraćaja u pitanju.

-Apelujem na sve studente da budu trezveni i samosvesni kad sedaju za volan, da to čine bez upotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci. Posebno apelujem na sve one koji voze motocikle i mopede da obavezno koriste odgovarajuću zaštitnu kacigu- rekao je prof. dr Veselin Dickov.

Tokom manifestacije studenti i volonteri Crvenog krsta su učestvovali u vežbi pružanja prve pomoći povređenima i vežbanju kardio-pulmonalne reanimacije na lutka-modelu.

Novi Sad, 24. april 2015. godine