Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈОВАН ДУЧИЋ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за образовање мр Влaдимир Jeлић присуствовали су свечаној приредби поводом Дана Основне школе „Јован Дучић“ која се налази у Петроварадину. Директор школе Ружица Павловић упознала је представнике Града са завршеним радовима на адаптацији школског објекта у Прерадовићевој улици, а након тога градоначелник Милош Вучевић и члан Градског већа Владимир Јелић присуствовали су презентацији школе коју су на „смарт“ табли извели ученици у учионици за техничко образовање.

-Улагање у образовање, нашу децу и школе је нajбoљa инвeстициja, jeр сaмo знaњeм мoжeмo ићи нaпрeд у бoљу будућнoст. Град Нови Сад је из буџета од 2013. године па до данас, издвојио око 37 милиона динара у адаптацију оба објекта ове школе. То нам свакако даје за право да покажемо како се само одговорном политиком може водити брига о квалитету наставе ученика основних и средњих школа у Новом Саду. Школа „Јован Дучић“ је дуги низ година била неправедно запуштена, као и уосталом сремска страна Новог Сада, а ова градска управа показује да се то у последње две године мења из корена. Нећемо се зауставити на овоме, ускоро ће почети са радом и реновирани вртић ПУ „Радосно детињство“ у Петроварадину, и тиме настављамо са одговорном политиком. То доказујемо свакодневно водећи рачуна о инфраструктури, а у циљу стварања што квалитетнијих услова за образовање наших најмлађих суграђана. Оно што је за похвалу је свакако и враћање ваннаставне активности као битног сегмента који је раније био изостављен, а неопходан је за правилан развој ученика – рекао је градоначелник Вучевић и честитао свим ђацима, наставницима и запосленима Дан школе.

Члан Градског већа мр Владимир Јелић нагласио је да је преко Управе за образовање Град Нови Сад обезбедио значајна средства за адаптацију оба објекта ОШ „Јован Дучић“, као и то да су у 2015. години школи одобрена средства у износу од око 390 хиљада динара за кречење школског простора површине 2800 метара квадратних. 

Настава у Основној школи  „Јован Дучић“ одвија се у два одвојенa школска објекта. У објекту у Улици Фрање Малина 2а наставу слуша 110 ученика нижих разреда, док наставу у згради у Прерадовићевој улици  наставу похађа 761 ученик.

Нови Сад, 23. март 2015. године