Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Поводом 21. фебруара - Међународног дана заштите матерњег језика, у Свечаној сали Градске куће приређен је Мали научни скуп о матерњем језику уз пригодан уметнички програм. Кроз литерарне радове ученика новосадских школа, а у присуству представника Града, културно-просветних друштава, књижевника и медија, представљена је језичка и културна разноликост Новог Сада.

- Нови Сад и Војводина цене мултикултуралност и мултијезичност као вредност већ стотинама година, а мера кохезије једног друштва је управо квалитет односа појединца према неговању свог идентитета, којим он одржава и развија сопствену традицију. Поносни смо на то што Нови Сад обележавањем Дана матерњег језика поручује да је вредност мултијезичности важна за идентитет нашег града.. - рекао је помоћник градоначелника Золтан Буњик.

Током Малог научног скупа о матерњем језику, читајући литерарне радове на језицима који се говоре у вишенационалном Новом Саду, ученици новосадских школа промовисали су нематеријално културно наслеђе, богатство и лепоту различитости.

Нови Сад, 19. фебруар 2010. године