Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ „МИХАЈЛО ПУПИН“

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић присуствовала је свечаној приредби којом је Електротехничка школа „Михајло Пупин“ обележила Дан школе.

- Град Нови Сад је поносан на Електротехничку школу „Михајло Пупин“ коју похађа близу 2000 ученика и то у 18 различитих образовних профила. Знамо да они, поред тога што вредно уче, већ годинама успешно учествују  на бројним такмичењима из области електротехнике, али и из општих предмета и да остварују запажене резултате. Драго нам је што у оквиру ваннаставних активности и школских секција показују своју свестраност, а хуманитарним акцијама које организују показују нам и какви су људи - изјавила је Дина Вучинић.

Она је додала да је у последњих десет година из градског буџета издвојено скоро 93 милиона динара како би ученици и запослени у тој школи имали добре услове за учење и рад.

- Захваљујући томе урађена је велика реконструкција крова школе. Поред тога извршени су радови на замени електро ормана, санитарних чворова, радови на хидрантској мрежи, уређењу свечане сале, а у више наврата набављала се опрема за практичну наставу, клупе, столице и рачунари. Завршен је и пројекат за ревитализацију фасаде и надамо се да ће се у наредном периоду по том пројекту приступити санацији фасаде и замени прозора на школској згради - изјавила је Дина Вучинић.

Нови Сад, 17. маj 2024. године