Čitaj mi

OBELEŽEN DAN ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE „MIHAJLO PUPIN“

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prisustvovala je svečanoj priredbi kojom je Elektrotehnička škola „Mihajlo Pupin“ obeležila Dan škole.

- Grad Novi Sad je ponosan na Elektrotehničku školu „Mihajlo Pupin“ koju pohađa blizu 2000 učenika i to u 18 različitih obrazovnih profila. Znamo da oni, pored toga što vredno uče, već godinama uspešno  učestvuju na brojnim takmičenjima iz oblasti elektrotehnike, ali i iz opštih predmeta i da ostvaruju zapažene rezultate. Drago nam je što u okviru vannastavnih aktivnosti i školskih sekcija pokazuju svoju svestranost, a humanitarnim akcijama koje organizuju pokazuju nam i kakvi su ljudi - izjavila je Dina Vučinić.

Ona je dodala da je u poslednjih deset godina iz gradskog budžeta izdvojeno skoro 93 miliona dinara kako bi učenici i zaposleni u toj školi imali dobre uslove za učenje i rad.

- Zahvaljujući tome urađena je velika rekonstrukcija krova škole. Pored toga izvršeni su radovi na zameni elektro ormana, sanitarnih čvorova, radovi na hidrantskoj mreži, uređenju svečane sale, a u više navrata nabavljala se oprema za praktičnu nastavu, klupe, stolice i računari. Završen je i projekat za revitalizaciju fasade i nadamo se da će se u narednom periodu po tom projektu pristupiti sanaciji fasade i zameni prozora na školskoj zgradi - izjavila je Dina Vučinić.

Novi Sad, 17. maj 2024. godine