Читај ми

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаности поводом обележавања 57 година од оснивања Универзитета у Новом Саду. У оквиру програма обележавања годишњице, одржана је свечана седница Савета и Сената Универзитета у Новом Саду, а након тога и промоција почасног доктора наука др Гордане Вуњак-Новаковић редовног професора Универзитета Колумбија у Њујорку, као и професора емеритуса др Алекдандра Прокића са Грађевинског факултета у Суботици.

- Нови Сад је поносан на то што има један од најбољих Универзитета у свету који стално помера границе успеха. За само годину дана Универзитет се нашао на три велике светске ранг листе, а заједно са њим Нови Сад се нашао у друштву најбољих туристичких дестинација, и понео две титуле - Европска престоница културе 2021 и Омладинска престоница Европе 2019. Много је успеха проистекло из наше синергије, па је и Истраживачко развојни центар немачке компаније Континентал изабрао баш Нови Сад зато што има овакав Универзитет. Град сарађује са Универзитетом на бројним пројектима као што су уређење постојећег и изградња новог универзитетског кампуса, изградња Научно технолошког парка и наставићемо да будемо партнери и пријатељи - нагласио је градоначелник и свима пожелео срећан Дан Универзитета.

Обележавање годишњице Универзитета одвија се од 27. до 29. јуна у оквиру манифестације ''Академски дани Универзитета у Новом Саду''. Програм те манифестације подразумевао је и свечану доделу сертификата учесницима Међународног фестивала науке и образовања 2017, потом доделу захвалница институцијама и компанијама које подржавају рад Универзитета, а потписани су и споразуми са страним универзитетима.

Такође током обележавања годишњице Универзитета, уприличен је концерт студената Академије уметности у Новом Саду, а промовисани су и нови доктори наука Универзитета са Филозофског, Медицинског и Природно-математичког факултета.

Нови Сад, 28. јун 2017. године