Čitaj mi

OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE UNIVERZITETA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja 57 godina od osnivanja Univerziteta u Novom Sadu. U okviru programa obeležavanja godišnjice, održana je svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta u Novom Sadu, a nakon toga i promocija počasnog doktora nauka dr Gordane Vunjak-Novaković redovnog profesora Univerziteta Kolumbija u Njujorku, kao i profesora emeritusa dr Alekdandra Prokića sa Građevinskog fakulteta u Subotici.

- Novi Sad je ponosan na to što ima jedan od najboljih Univerziteta u svetu koji stalno pomera granice uspeha. Za samo godinu dana Univerzitet se našao na tri velike svetske rang liste, a zajedno sa njim Novi Sad se našao u društvu najboljih turističkih destinacija, i poneo dve titule - Evropska prestonica kulture 2021 i Omladinska prestonica Evrope 2019. Mnogo je uspeha proisteklo iz naše sinergije, pa je i Istraživačko razvojni centar nemačke kompanije Kontinental izabrao baš Novi Sad zato što ima ovakav Univerzitet. Grad sarađuje sa Univerzitetom na brojnim projektima kao što su uređenje postojećeg i izgradnja novog univerzitetskog kampusa, izgradnja Naučno tehnološkog parka i nastavićemo da budemo partneri i prijatelji - naglasio je gradonačelnik i svima poželeo srećan Dan Univerziteta.

Obeležavanje godišnjice Univerziteta odvija se od 27. do 29. juna u okviru manifestacije ''Akademski dani Univerziteta u Novom Sadu''. Program te manifestacije podrazumevao je i svečanu dodelu sertifikata učesnicima Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja 2017, potom dodelu zahvalnica institucijama i kompanijama koje podržavaju rad Univerziteta, a potpisani su i sporazumi sa stranim univerzitetima.

Takođe tokom obeležavanja godišnjice Univerziteta, upriličen je koncert studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, a promovisani su i novi doktori nauka Univerziteta sa Filozofskog, Medicinskog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Novi Sad, 28. jun 2017. godine