Читај ми

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 3. ДЕЦЕМБРА ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

На конференцији за новинаре у Градској кући представљен је програм обележавања 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом који је утврдио Одбор за бригу о особама са инвалидитетом, као стручно тело градоначелника Новог Сада.

-Међународни дан особа са инвалидитетом обележићемо и ове године низом занимљивих манифестација и акција које ће се одвијати током децембра. У наредних неколико дана биће одржани Сајам рукотворина и радова особа са инвалидитетом, затим продајна изложба сликарских радова, музички концерти и спортске манифестације –рекла је том приликом Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф.др Сања Стојановић.

Проф. др Стојановић такође је истакла да ће Град, у циљу побољшања квалитета живота особа са инвалидитетом, у наредном периоду настојати да реши проблем превоза за све особе са инвалидитетом на територији Новог Сада, и то формирањем диспечерског центра и једиственог возног парка.

У оквиру обележавања Дана особа са инвалидитетом у петак 4. децембра у 19.00 часова у Синагоги ће бити одржан концерт „Здрав дух побеђује“ пијанисткиње Марине Милић Апостоловић, а улаз је бесплатан.

Нови Сад, 2. децембар 2009. године