Čitaj mi

OBELEŽAVANJE 3. DECEMBRA DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući predstavljen je program obeležavanja 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji je utvrdio Odbor za brigu o osobama sa invaliditetom, kao stručno telo gradonačelnika Novog Sada.

-Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležićemo i ove godine nizom zanimljivih manifestacija i akcija koje će se odvijati tokom decembra. U narednih nekoliko dana biće održani Sajam rukotvorina i radova osoba sa invaliditetom, zatim prodajna izložba slikarskih radova, muzički koncerti i sportske manifestacije –rekla je tom prilikom Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof.dr Sanja Stojanović.

Prof. dr Stojanović takođe je istakla da će Grad, u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom, u narednom periodu nastojati da reši problem prevoza za sve osobe sa invaliditetom na teritoriji Novog Sada, i to formiranjem dispečerskog centra i jedistvenog voznog parka.

U okviru obeležavanja Dana osoba sa invaliditetom u petak 4. decembra u 19.00 časova u Sinagogi će biti održan koncert „Zdrav duh pobeđuje“ pijanistkinje Marine Milić Apostolović, a ulaz je besplatan.

Novi Sad, 2. decembar 2009. godine