Читај ми

ОБАВЕШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Након заседања Градског штаба за ванредне ситуације, који је одржан у уторак 17. марта 2020. године донете су мере да новосадска „Циклонизација“, ЈКП „Стан“ и ЈКП „Градско зеленило“ истог дана почну и са дезинфекцијом улаза стамбених зграда (улази, гелендери, холови зграда, ходници, лифтови). Реч је о ширем сету мера које Град Нови Сад координира у циљу заштите здравља грађана и спречавању ширења корона вируса, а специјализоване екипе су током дана изводиле третмане у зградама на Подбари и у Старом граду. Наредних дана, систематска акција ће се ширити од центра града према ободима.

Спроведени третмани дезинфекције биће прописно обележени у циљу обавештења на сваком улазу објекта колективног становања. Третмани дезинфекције нису опасни по станаре зграда након извођења. У наредном периоду након завршетка Подбаре и Старог Града екипе оперативаца бице усмераване на остале делове града: Лимане, Грбавицу, Адамовићево насеље, Роткварију, Телеп, Сателит, Ново насеље, Банатић, Детелинару, Клису …

Напомиње се да је реч о додатним мерама заштите и да грађани никако не смеју да престану са применом већ препоручених хигијенских и санитарних мера самозаштите и превенције које треба да прекину ширење корона вируса.

Подсећамо да је у оквиру ових додатних превентивних мера, „Циклонизација” још током викенда увела рад и у трећој смени и почела редовну дезинфекцију свих аутобуса ЈГСП „Нови Сад“ који се користе.

Третмани дезинфекције свакодневно се изводе и у низу јавних објеката. Дезинфекција се свакодневно изводи и у пословницама „Информатике” и других јавних предузећа, просторима свих градских управа, као и зградама судова, правобранилаштва, у Скупштини града, Градској кући, просторијама матичара, инспекција, робних резерви.

Третмани се изводе дезифицијенсом који делује на све типове вируса, бактерија и гљивица. Дезифицијенс се аплицира ручним пумпама, електричним и моторним аеросол генераторима и леђним моторним прскалицама, а у акцији дезинфекције улаза стамбених зграда поред оперативца „Циклонизације”, учествују и тимови обучених оперативаца ЈКП „Стан“ и ЈКП „Градско зеленило”.

Такође, 16. марта, екипе су третирале аутобуска стајалишта на територији Града Новог Сада и Mеђумесну аутобуску станицу, док је од јуче увече почело третирање и објекта Железничке станице. Екипе ће ове објекте наставити континуирано да третирају.

Мере ће бити на снази све док за тим буде било потребе.

Нови Сад, 18. март 2020. године