Читај ми

О ТЗВ. "КИНЕСКОЈ ЧЕТВРТИ" И НА ТРЕЋЕМ ФОРУМУ ЗА КУЛТУРУ

Трансформација  тзв. ''Кинеске четврти'' у Омладински креативни полис била је тема и треће седнице Форума за културу која је, у организацији Управе за културу Града Новог Сада, одржана у Плавој сали Скупштине Града.

Том приликом представници Града Новог Сада, Фондације "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе" и стручне јавности сагласили су се  да оквир деловања том простору дају културно-креативне индустрије, у складу са Акционим планом о развоју културних и креативних индустрија Града Новог Сада, а усвојен је и предлог да се формира Комисија (радно тело) кoja би утврђивала критеријуме о даљем развоју ‘’Youth creative polisa’’.

Идеја је да ту Комисију чине по један представник Фондације ''НС 2021 ЕПК'', ''ОПЕНС''-а, надлежних градских управа и радне групе за капитална улагања и инфраструктуру, затим, представници услужних занатлија који обаваљају своју делатност у овој четврти, и уметника односно њихових струковних удружења.

Подсећамо, учесници Форума су још на ранијим седницама изнели заједнички став да План детаљне регулације дефинише и ограничава изглед и намену будућег Омладинског креативног полиса, искључивањем могућности изградње комерцијално-трговинских, стамбених и магацинских објеката на том простору.

Организатори Форума за културу захваљују се учесницима данашње седнице и позивају све заинтересовване актере у култури да присуствују следећој седници Форума која је заказана за 6. септембар 2017. године у Историјском архиву Града Новог Сада у 11.00 часова.

Четврта седница биће резервисана за разговоре о финансирању капиталних и инфраструктурних промена предвиђених пројектом ‘’Youth creative polis’’.

Нови Сад, 31. август 2017. године