Читај ми

О ИЗАЗОВИМА У 2024. И ПОДРШЦИ ЛОКАЛНИМ ПРИВРЕДНИЦИМА НА БИЗНИС ФОРУМУ У НОВОМ САДУ

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац учествовао је на панелу „Оквир за 2024. годину“ који је део програма овогодишњег Бизнис форума. Тим поводом, он је рекао да Град препознаје улогу локалних привредника у развоју Новог Сада и да се кроз различите иницијативе и програме активно ради на стварању повољног привредног окружења, подржавајући добре пројекте како у привреди, тако и у пољопривреди.

- У жељи да помогнемо пословање микро и малих предузећа и предузетника, у последње три године издвојили смо 124 милиона динара за доделу средстава за набавку машина или опреме. За развој женског иновационог предузетништва, у истом периоду, издвојено је 22 милиона што је помогло да 76 наших суграђанки субвенцијама развије своје идеје или унапреди пословање. У пољопривреди се фокусирамо на мале произвођаче, пре свега ту мислим на органске произвођаче и производе са заштићеним географским пореклом – изјавио је Игор Црнобарац.

О изазовима у наредној години као и подршци привредницима, том приликом говорили су и потпредседник Покрајинске владе АП Војводине Бранко Ћурчић, представник USAID пројекта Медији.Иновације Владимир Јовановић и директор Мокрогорске пословне школе Срђан Јанићијевић.

Бизнис форум се одржава у организацији агенције „Best Brand Friendy“ и невладине организације “Путевима предузетништва”, 17. и 18. новембра у Мастер центру Новосадског сајма.

Према речима организатора, овај догађај треба да подстакне конструктиван дијалог између свих привредних чинилаца у једној земљи, а и шире. Првог дана форума, организован је разговор изненађења са успешним привредницима и професорима, а другог дана теме четири панел дискусије биће обновљиви извори енергије, зелена економија, социјално предузетништво, пољопривреда, привреда у Републици Србији и позиционирање наших потенцијала на тржишту ван наше земље.

Нови Сад, 18. новембар 2023. године