Čitaj mi

O IZAZOVIMA U 2024. I PODRŠCI LOКALNIM PRIVREDNICIMA NA BIZNIS FORUMU U NOVOM SADU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac učestvovao je na panelu „Okvir za 2024. godinu“ koji je deo programa ovogodišnjeg Biznis foruma. Tim povodom, on je rekao da Grad prepoznaje ulogu lokalnih privrednika u razvoju Novog Sada i da se kroz različite inicijative i programe aktivno radi na stvaranju povoljnog privrednog okruženja, podržavajući dobre projekte kako u privredi, tako i u poljoprivredi.

- U želji da pomognemo poslovanje mikro i malih preduzeća i preduzetnika, u poslednje tri godine izdvojili smo 124 miliona dinara za dodelu sredstava za nabavku mašina ili opreme. Za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva, u istom periodu, izdvojeno je 22 miliona što je pomoglo da 76 naših sugrađanki subvencijama razvije svoje ideje ili unapredi poslovanje. U poljoprivredi se fokusiramo na male proizvođače, pre svega tu mislim na organske proizvođače i proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom – izjavio je Igor Crnobarac.

O izazovima u narednoj godini kao i podršci privrednicima, tom prilikom govorili su i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković, potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Branko Ćurčić, predstavnik USAID projekta Mediji.Inovacije Vladimir Jovanović i direktor Mokrogorske poslovne škole Srđan Janićijević.

Biznis forum se održava u organizaciji agencije „Best Brand Friendy“ i nevladine organizacije “Putevima preduzetništva”, 17. i 18. novembra u Master centru Novosadskog sajma.

Prema rečima organizatora, ovaj događaj treba da podstakne konstruktivan dijalog između svih privrednih činilaca u jednoj zemlji, a i šire. Prvog dana foruma, organizovan je razgovor iznenađenja sa uspešnim privrednicima i profesorima, a drugog dana teme četiri panel diskusije biće obnovljivi izvori energije, zelena ekonomija, socijalno preduzetništvo, poljoprivreda, privreda u Republici Srbiji i pozicioniranje naših potencijala na tržištu van naše zemlje.

Novi Sad, 18. novembar 2023. godine