Читај ми

НОВОСАЂАНИ ДОЧЕКАЛИ ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Преко 20 000 Новосађана, као и многобројних гостију из земље и иностранства који су дошли у Нови Сад, имало је прилику да присуствује дочеку Нове године која се обележава према Јулијанском календару. Православна 2016. година дочекана је на Тргу слободе уз атрактиван музички програм и ватромет у поноћ. Новогодишњи програм је почео у 21.00 час и то наступом ансамбла „Зоруле“, затим је наступила група „Гарави сокак“, док је на бину пре поноћи изашао Горан Бреговић са Аленом Исламовићем и Тифом, са којима су Новосађани одбројавали последње секунде пред Нову 2016. годину уз спектакуларан ватромет.

- Надам се да велики број грађана који је вечерас на Тргу слободе ужива у организацији још једног дочека Нове године  према Јулијанском календару. И ове године смо приредили добар и квалитетан програм. Наступила су два новосадска бенда, а то су ансамбл „Зоруле“ и бенд „Гарави сокак“ и затим звезда вечери, после доста година поново пред Новосађанима на Тргу слободе, Горан Бреговић са два феноменална певача из легендарног бенда „Бијело дугме“. Новосађани и велики број туриста били су одушевљени и сјајним петоминутним ватрометом који до сад није виђен на овим просторима. Град Нови Сад је још једном доказао да је организиционо способан да приреди Новосађанима и свим гостима града спектакуларан дочек, и овом приликом свима честитам Нову годину – рекао је градоначелник Вучевић.

Подсећамо, актуелна градска администрација је 2013. године, по први пут у новијој историји града, на Тргу слободе приредила разнолик музички програм уочи дочека Нове године по Јулијанском календару када су наступиле групе "Гарави сокак", "Амајлија", "Апсолутно романтично" и друге. Наредне године, традиција је настављена и тада су наступили певачи Жељко Јоксимовић и Наташа Беквалац, као и Јелена Томашевић и Никола Роквић. Нови Сад такође добро памти прошлогодишњи наступ Светлане Цеце Ражнатовић која је певала за Православну нову годину пред око 60 000 људи окупљених испред Градске куће, а та традиција је настављена и ове године, када је у Новом Саду наступила велика музичка звезда, Горан Бреговић.

Нови Сад, 14. јануар 2016. године