Čitaj mi

NOVOSAĐANI DOČEKALI PRAVOSLAVNU NOVU GODINU NA TRGU SLOBODE

Preko 20 000 Novosađana, kao i mnogobrojnih gostiju iz zemlјe i inostranstva koji su došli u Novi Sad, imalo je priliku da prisustvuje dočeku Nove godine koja se obeležava prema Julijanskom kalendaru. Pravoslavna 2016. godina dočekana je na Trgu slobode uz atraktivan muzički program i vatromet u ponoć. Novogodišnji program je počeo u 21.00 čas i to nastupom ansambla „Zorule“, zatim je nastupila grupa „Garavi sokak“, dok je na binu pre ponoći izašao Goran Bregović sa Alenom Islamovićem i Tifom, sa kojima su Novosađani odbrojavali poslednje sekunde pred Novu 2016. godinu uz spektakularan vatromet.

- Nadam se da veliki broj građana koji je večeras na Trgu slobode uživa u organizaciji još jednog dočeka Nove godine  prema Julijanskom kalendaru. I ove godine smo priredili dobar i kvalitetan program. Nastupila su dva novosadska benda, a to su ansambl „Zorule“ i bend „Garavi sokak“ i zatim zvezda večeri, posle dosta godina ponovo pred Novosađanima na Trgu slobode, Goran Bregović sa dva fenomenalna pevača iz legendarnog benda „Bijelo dugme“. Novosađani i veliki broj turista bili su oduševlјeni i sjajnim petominutnim vatrometom koji do sad nije viđen na ovim prostorima. Grad Novi Sad je još jednom dokazao da je organiziciono sposoban da priredi Novosađanima i svim gostima grada spektakularan doček, i ovom prilikom svima čestitam Novu godinu – rekao je gradonačelnik Vučević.

Podsećamo, aktuelna gradska administracija je 2013. godine, po prvi put u novijoj istoriji grada, na Trgu slobode priredila raznolik muzički program uoči dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru kada su nastupile grupe "Garavi sokak", "Amajlija", "Apsolutno romantično" i druge. Naredne godine, tradicija je nastavlјena i tada su nastupili pevači Želјko Joksimović i Nataša Bekvalac, kao i Jelena Tomašević i Nikola Rokvić. Novi Sad takođe dobro pamti prošlogodišnji nastup Svetlane Cece Ražnatović koja je pevala za Pravoslavnu novu godinu pred oko 60 000 lјudi okuplјenih ispred Gradske kuće, a ta tradicija je nastavlјena i ove godine, kada je u Novom Sadu nastupila velika muzička zvezda, Goran Bregović.

Novi Sad, 14. januar 2016. godine