Читај ми

НОВОМ САДУ УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ “FILM FRENDLY”

Граду Новом Саду уручен је сертификат “Film Frendly” на Регионалној конференцији „Припремање Дунава за главну улогу у филмовима“ у Београду.

Реч је о пројекту, који спроводи Српска филмска асоцијација уз финансијску помоћ Европске уније и Аустријске развојне агенције и у партнерству са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), Туристичком организацијом Србије, Градом Смедерево и Cinema City фестивалом, чије су основне идеје стимулисање филмске индустрије на Дунаву, као покретача економског, културног и туристичког развоја у Подунављу и промоција градова и општина на Дунаву као конкурентних дестинација за снимање страних филмова.

Град Нови Сад је испунио захтеве у погледу увођења прописане процедуре и ценовника за издавање дозвола за снимање на локацијама и формирао базу локација које су под његовом надлежношћу, а које су доступне за филмске продукције. Тиме је Град Нови Сад створио окружење наклоњено филму.

Учесници ове конференције били су и инострани предавачи и чланови филмских комисија, менаџери локација и филмски продуценти из Аустрије, Мађарске, Немачке, Велике Британије, Румуније и Хрватске, који су разговарали о предусловима за привлачење нових домаћих и међународних филмских и телевизијских пројеката у регион Подунавља.

Сертификате “Film Frendly” добиле су и општине Рума, Вршац, Лозница, Велико Градиште, Бач, Сремски Карловци, Зрењанин, Беочин, Пећинци, Голубац, Неготин, Бољевац, Кладово и Мајданпек.

Нови Сад, 27. јун 2014. године