Čitaj mi

NOVOM SADU URUČEN SERTIFIKAT “FILM FRENDLY”

Gradu Novom Sadu uručen je sertifikat “Film Frendly” na Regionalnoj konferenciji „Pripremanje Dunava za glavnu ulogu u filmovima“ u Beogradu.

Reč je o projektu, koji sprovodi Srpska filmska asocijacija uz finansijsku pomoć Evropske unije i Austrijske razvojne agencije i u partnerstvu sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Turističkom organizacijom Srbije, Gradom Smederevo i Cinema City festivalom, čije su osnovne ideje stimulisanje filmske industrije na Dunavu, kao pokretača ekonomskog, kulturnog i turističkog razvoja u Podunavlju i promocija gradova i opština na Dunavu kao konkurentnih destinacija za snimanje stranih filmova.

Grad Novi Sad je ispunio zahteve u pogledu uvođenja propisane procedure i cenovnika za izdavanje dozvola za snimanje na lokacijama i formirao bazu lokacija koje su pod njegovom nadležnošću, a koje su dostupne za filmske produkcije. Time je Grad Novi Sad stvorio okruženje naklonjeno filmu.

Učesnici ove konferencije bili su i inostrani predavači i članovi filmskih komisija, menadžeri lokacija i filmski producenti iz Austrije, Mađarske, Nemačke, Velike Britanije, Rumunije i Hrvatske, koji su razgovarali o preduslovima za privlačenje novih domaćih i međunarodnih filmskih i televizijskih projekata u region Podunavlja.

Sertifikate “Film Frendly” dobile su i opštine Ruma, Vršac, Loznica, Veliko Gradište, Bač, Sremski Karlovci, Zrenjanin, Beočin, Pećinci, Golubac, Negotin, Boljevac, Kladovo i Majdanpek.

Novi Sad, 27. jun 2014. godine