Читај ми

НОВОМ САДУ 1000 САДНИЦА РУЖА ПРЕД МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић и в.д. заменика начелника Градске управе за заштиту животне средине Никола Бањац присуствовали су садњи ружа у Футошком парку.

Посредством амабасаде Холандије, холандска фирма ''Pheno Geno Roses'' поклонила је Граду Новом Саду 1000 садница ружа које ће обогатити Футошки парк, Универзитетски кампус, два кружна тока на Новом насељу, у улици Ђорђа Никшића Јохана и у Тозином сокаку, као и уз Жежељев мост са петровардинске стране града. Иначе, Краљевина Холандија је земља партнер овогодишњег Међународног сајма пољопривреде.

- Желим да се захвалим, у име градоначелника Милоша Вучевића и Града Новог Сада, холандској амбасади и фирми ''Pheno Geno Roses'', која има представништво у Темерину, на вредној и лепој донацији која ће оплеменити изглед нашег града, а земљи партнеру Холандији желим успешно презентовање на предстојећем Међународном пољопривредном сајму – истакао је шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић.

Према речима Николе Бањца Градска управа за заштиту животне средине има обавезу да континуирано унапређује животну средину и проширује зелене површине. Како је рекао, европски стандард заштићених подручја на територијама градова је 8 %, док је у Новом Саду 16 % територије под неким видом заштите, те је потребан проакативан приступ у стварању лепших и бољих услова за живот свих грађана.

Нови Сад, 23. април 2014. године