Čitaj mi

NOVOM SADU 1000 SADNICA RUŽA PRED MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDE

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i v.d. zamenika načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Nikola Banjac prisustvovali su sadnji ruža u Futoškom parku.

Posredstvom amabasade Holandije, holandska firma ''Pheno Geno Roses'' poklonila je Gradu Novom Sadu 1000 sadnica ruža koje će obogatiti Futoški park, Univerzitetski kampus, dva kružna toka na Novom naselju, u ulici Đorđa Nikšića Johana i u Tozinom sokaku, kao i uz Žeželjev most sa petrovardinske strane grada. Inače, Kraljevina Holandija je zemlja partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede.

- Želim da se zahvalim, u ime gradonačelnika Miloša Vučevića i Grada Novog Sada, holandskoj ambasadi i firmi ''Pheno Geno Roses'', koja ima predstavništvo u Temerinu, na vrednoj i lepoj donaciji koja će oplemeniti izgled našeg grada, a zemlji partneru Holandiji želim uspešno prezentovanje na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu – istakao je šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

Prema rečima Nikole Banjca Gradska uprava za zaštitu životne sredine ima obavezu da kontinuirano unapređuje životnu sredinu i proširuje zelene površine. Kako je rekao, evropski standard zaštićenih područja na teritorijama gradova je 8 %, dok je u Novom Sadu 16 % teritorije pod nekim vidom zaštite, te je potreban proakativan pristup u stvaranju lepših i boljih uslova za život svih građana.

Novi Sad, 23. april 2014. godine