Читај ми

НОВО ВОЗИЛО ЗА ВАТРОГАСНУ БРИГАДУ НОВИ САД

Ватрогасна бригада Нови Сад богатија је за ново ватрогасно возило чију набавку је финансирао Фонд за капитална улагања Војводине са 25 милиона динара. Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић уручио је кључеве новог возила командиру ватрогасне спасилачке јединице Новог Сада Драгославу Клисури у присуству градоначелника Новог Сада Игора Павличића, директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Момчила Миловића, председнице градског Фонда за противпожарну заштиту Снежане Крговић и начелника управе за ватрогасне и спасилачке јединице сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије Горана Николића.

- Анализом стања заштите од пожара на територији Јужнобачког округа, закључено је да је просечна старост ватрогасних возила преко 25 година. Ватрогасни батаљон у Новом Саду надлежан је за целу територију Јужнобачког округа, тако да капацитет старих ватрогасних возила која су тренутно у употреби не одговара његовим потребама. Старо ватрогасно возило предато је Ватрогасној јединици у Темерину, а на тај начин рад и те јединице је олакшан- истакао је Пајтић.

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић нагласио је да се у безбедност људи и имовине мора континуирано улагати и да је најважније деловати превентивно.

- Град је у 2010. определио близу 16 милиона динара Фонду за противпожарну заштиту, а прошле године у те сврхе смо издвојили 20 милиона. План нам је да обезбедимо адекватнију локацију и простор за Ватрогасну бригаду, као и за Хитну помоћ. Постоји идеја да те службе буду смештене на једном месту, али тај проблем решаваћемо у будућности, за сада наставићемо да технички подржавамо њихов рад.- рекао је градоначелник Павличић.

Нови Сад, 26. март 2010. године