Čitaj mi

NOVO VOZILO ZA VATROGASNU BRIGADU NOVI SAD

Vatrogasna brigada Novi Sad bogatija je za novo vatrogasno vozilo čiju nabavku je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 25 miliona dinara. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić uručio je ključeve novog vozila komandiru vatrogasne spasilačke jedinice Novog Sada Dragoslavu Klisuri u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Momčila Milovića, predsednice gradskog Fonda za protivpožarnu zaštitu Snežane Krgović i načelnika uprave za vatrogasne i spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije Gorana Nikolića.

- Analizom stanja zaštite od požara na teritoriji Južnobačkog okruga, zaključeno je da je prosečna starost vatrogasnih vozila preko 25 godina. Vatrogasni bataljon u Novom Sadu nadležan je za celu teritoriju Južnobačkog okruga, tako da kapacitet starih vatrogasnih vozila koja su trenutno u upotrebi ne odgovara njegovim potrebama. Staro vatrogasno vozilo predato je Vatrogasnoj jedinici u Temerinu, a na taj način rad i te jedinice je olakšan- istakao je Pajtić.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić naglasio je da se u bezbednost ljudi i imovine mora kontinuirano ulagati i da je najvažnije delovati preventivno.

- Grad je u 2010. opredelio blizu 16 miliona dinara Fondu za protivpožarnu zaštitu, a prošle godine u te svrhe smo izdvojili 20 miliona. Plan nam je da obezbedimo adekvatniju lokaciju i prostor za Vatrogasnu brigadu, kao i za Hitnu pomoć. Postoji ideja da te službe budu smeštene na jednom mestu, ali taj problem rešavaćemo u budućnosti, za sada nastavićemo da tehnički podržavamo njihov rad.- rekao je gradonačelnik Pavličić.

 Novi Sad, 26. mart 2010. godine