Читај ми

НОВО ВОЗИЛО ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ ЦРВЕНОГ КРСТА

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су предаји новог возила које је датo на коришћење Народној кухињи Црвеног крста.

-Град Нови Сад је из буџета Града обезбедио средства у вредности од 2,5 милиона динара за набавку једног возила марке Fiat Dukatо. Возило ће служити за дистрибуцију ланч пакета корисницима програма Народне  кухиње који се налазе у приградским местима, дистрибуцију куваних оброка и превоз хуманитарне помоћи социјално угроженом становништву Града Новог Сада- рекао је проф. др Никола Ћировић и похвалио пословање Градске организације Црвеног крста која је у 2015. години уштедела део средстава која служе за припремање куваних оброка захваљујући донаторима.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић је рекао да је то за непуна два месеца још једно уручење кључева возила за установе где се Град Нови Сад не појављује као оснивач.

-Након возила које смо предали на коришћење школи „Милан Петровић“ и Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, као и Окружном затвору данас овде уручујемо кључеве још једног новог возила Народној кухињи, што само говори у прилог томе да актуелна градска власт води рачуна о свим грађанима Новог Сада- рекао је Александар Петровић.

Секретар Црвеног крста Града Новог Сада Драган Лазић се захвалио Граду и нагласио да возило које су добили на коришћење има огроман значај за свакодневно функционисање ове установе која у једном дану подели 600 оброка у своја два објекта.

-Број ланч пакета намењен корисницима Народне кухиње у приградским насељима је знатно порастао у последњих неколико година, тако да ће ново возило знатно олакшати дистрибуцију 800 ланч пакета крајњим корисницима- рекао је Драган Лазић.

Нови Сад, 5. јануар 2016. године