Čitaj mi

NOVO VOZILO ZA NARODNU KUHINJU CRVENOG KRSTA

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su predaji novog vozila koje je dato na korišćenje Narodnoj kuhinji Crvenog krsta.

-Grad Novi Sad je iz budžeta Grada obezbedio sredstva u vrednosti od 2,5 miliona dinara za nabavku jednog vozila marke Fiat Dukato. Vozilo će služiti za distribuciju lanč paketa korisnicima programa Narodne  kuhinje koji se nalaze u prigradskim mestima, distribuciju kuvanih obroka i prevoz humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Grada Novog Sada- rekao je prof. dr Nikola Ćirović i pohvalio poslovanje Gradske organizacije Crvenog krsta koja je u 2015. godini uštedela deo sredstava koja služe za pripremanje kuvanih obroka zahvalјujući donatorima.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je rekao da je to za nepuna dva meseca još jedno uručenje klјučeva vozila za ustanove gde se Grad Novi Sad ne pojavlјuje kao osnivač.

-Nakon vozila koje smo predali na korišćenje školi „Milan Petrović“ i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i Okružnom zatvoru danas ovde uručujemo klјučeve još jednog novog vozila Narodnoj kuhinji, što samo govori u prilog tome da aktuelna gradska vlast vodi računa o svim građanima Novog Sada- rekao je Aleksandar Petrović.

Sekretar Crvenog krsta Grada Novog Sada Dragan Lazić se zahvalio Gradu i naglasio da vozilo koje su dobili na korišćenje ima ogroman značaj za svakodnevno funkcionisanje ove ustanove koja u jednom danu podeli 600 obroka u svoja dva objekta.

-Broj lanč paketa namenjen korisnicima Narodne kuhinje u prigradskim naselјima je znatno porastao u poslednjih nekoliko godina, tako da će novo vozilo znatno olakšati distribuciju 800 lanč paketa krajnjim korisnicima- rekao je Dragan Lazić.

Novi Sad, 5. januar 2016. godine