Читај ми

НОВИ САД УПУТИО ПОМОЋ У КРУПАЊ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је уједно и председник Градског штаба за кризне ситуације данас је отишао у Крупањ који је једна од најугроженијих општина погођена поплавама у Србији.

- Данас носимо део помоћи за општину Крупањ, јер је она заиста у веома тешкој ситуацији. Према инструкцијама председника општине, ми им довозимо три камиона са храном, водом, средставима за личну хигијену, ћебадима и постељином, а посебно су инсистирали да им донесемо и сточну храну. Поред цеви за испумпавање које смо им већ послали по њиховој спецификацији, данас носимо и булдожер за рашчишћавање терена – рекао је градоначелник и додао да се захваљује свим компанијама и свим грађанима Новог Сада који својим донацијама несебично помажу угроженим општинама и градовима, и још једном показују да имају велико срце.

Сви они који желе да донесу помоћ могу то учинити сваког дана на улазу бр. 1 Скупштине Новог Сада у Улици Жарка Зрењанина бр. 2, а најпотребнија врста помоћи је она у виду опреме за бебе и децу, конзервиране хране, воде и средстава за хигијену.

Градски штаб за ванредне ситуације је у континуираној комуникацији са Републичким штабом тако да се помоћ, из зграде Скупштине Града Новог Сада, дистрибуира у склaду са приоритетима и потребама места из поплављених подручја.

Нови Сад, 22. мај 2014. године