Čitaj mi

NOVI SAD UPUTIO POMOĆ U KRUPANJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je ujedno i predsednik Gradskog štaba za krizne situacije danas je otišao u Krupanj koji je jedna od najugroženijih opština pogođena poplavama u Srbiji.

- Danas nosimo deo pomoći za opštinu Krupanj, jer je ona zaista u veoma teškoj situaciji. Prema instrukcijama predsednika opštine, mi im dovozimo tri kamiona sa hranom, vodom, sredstavima za ličnu higijenu, ćebadima i posteljinom, a posebno su insistirali da im donesemo i stočnu hranu. Pored cevi za ispumpavanje koje smo im već poslali po njihovoj specifikaciji, danas nosimo i buldožer za raščišćavanje terena – rekao je gradonačelnik i dodao da se zahvaljuje svim kompanijama i svim građanima Novog Sada koji svojim donacijama nesebično pomažu ugroženim opštinama i gradovima, i još jednom pokazuju da imaju veliko srce.

Svi oni koji žele da donesu pomoć mogu to učiniti svakog dana na ulazu br. 1 Skupštine Novog Sada u Ulici Žarka Zrenjanina br. 2, a najpotrebnija vrsta pomoći je ona u vidu opreme za bebe i decu, konzervirane hrane, vode i sredstava za higijenu.

Gradski štab za vanredne situacije je u kontinuiranoj komunikaciji sa Republičkim štabom tako da se pomoć, iz zgrade Skupštine Grada Novog Sada, distribuira u skladu sa prioritetima i potrebama mesta iz poplavljenih područja.

Novi Sad, 22. maj 2014. godine