Читај ми

НОВИ САД УЛАЖЕ У ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ ГРАЂАНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетили су реновирани објекат Службе здравствене заштите деце Дома здравља „Нови Сад“ у Улици Васе Стајића. Реновирање објекта почело је 30.10.2015. године, а завршено је 29.02.2016. године. Реновирана зграда једна је од најстаријих у којој се налазе Службе здравствене заштите деце Дома здравља „Нови Сад“ и легат је Васе Стајића, филозофа и писца, рођеног у Мокрину 10.02.1878. а преминулог у Новом Саду 10.02.1947. године.

- После дуго година потпуно је реновиран дечији диспанзер у Улици Васе Стајића, за шта је Град издвојио преко 16 милиона динара. Тренутно разговарамо о наставку радова у овом објекту јер нам је циљ да се реконструише и подрум како би имали што квалитетније услове за здравствену заштиту грађана. Када је реч о улагању у здравство, напомињем да смо и за потребе Завода за хитну медицинску помоћ набавили још два нова возила вредна 10 милиона динара. На томе се нећемо зауставити, јер управо се завршава набавка нове опреме за Завод за хитну медицинску помоћ – изјавио је Милош Вучевић.

Према речима члана Градског већа за здравство проф. др Золтана Хорвата данас је веома важан дан за здравство у Новом Саду јер је и Апотека Нови Сад добила употребну дозволу за рад Галенске лабораторије.

- То ће донети значајна средства Апотеци Нови Сад, а с друге стране грађани ће имати на располагању широку палету производа по далеко повољнијим ценама. Спремамо се да те производе понудимо и другим апотекама у Србији што ће довести до нових запошљавања и још већих прихода за Апотеку Нови Сад – рекао је проф. др Золтан Хорват.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад др Богдан Живановић захвалио се представницима Града на огромној подршци.

- То је дванаесто возило у задње три године које је Град набавио Заводу, што нам много значи, јер наша возила годишње пређу око 120 хиљада километара. Завод има 35000 ургентних интервенција током године, 30000 дијализних транспорта и негде око 25000 осталих транспорта, тако да су возила у употреби 24 сата целе године – истакао је Живановић.

Приликом посете Заводу за хитну медицинску помоћ речено је да се завршава набавка нове опреме која се финансира средствима из буџета Града, и то један дефибрилатор, шест ЕКГ апарата и десет аспиратора.

Нови Сад, 21. април 2016. године