Čitaj mi

NOVI SAD ULAŽE U ZDRAVSTVENU ZAŠTITU GRAĐANA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat posetili su renovirani objekat Službe zdravstvene zaštite dece Doma zdravlja „Novi Sad“ u Ulici Vase Stajića. Renoviranje objekta počelo je 30.10.2015. godine, a završeno je 29.02.2016. godine. Renovirana zgrada jedna je od najstarijih u kojoj se nalaze Službe zdravstvene zaštite dece Doma zdravlja „Novi Sad“ i legat je Vase Stajića, filozofa i pisca, rođenog u Mokrinu 10.02.1878. a preminulog u Novom Sadu 10.02.1947. godine.

- Posle dugo godina potpuno je renoviran dečiji dispanzer u Ulici Vase Stajića, za šta je Grad izdvojio preko 16 miliona dinara. Trenutno razgovaramo o nastavku radova u ovom objektu jer nam je cilj da se rekonstruiše i podrum kako bi imali što kvalitetnije uslove za zdravstvenu zaštitu građana. Kada je reč o ulaganju u zdravstvo, napominjem da smo i za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć nabavili još dva nova vozila vredna 10 miliona dinara. Na tome se nećemo zaustaviti, jer upravo se završava nabavka nove opreme za Zavod za hitnu medicinsku pomoć – izjavio je Miloš Vučević.

Prema rečima člana Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltana Horvata danas je veoma važan dan za zdravstvo u Novom Sadu jer je i Apoteka Novi Sad dobila upotrebnu dozvolu za rad Galenske laboratorije.

- To će doneti značajna sredstva Apoteci Novi Sad, a s druge strane građani će imati na raspolaganju široku paletu proizvoda po daleko povoljnijim cenama. Spremamo se da te proizvode ponudimo i drugim apotekama u Srbiji što će dovesti do novih zapošljavanja i još većih prihoda za Apoteku Novi Sad – rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad dr Bogdan Živanović zahvalio se predstavnicima Grada na ogromnoj podršci.

- To je dvanaesto vozilo u zadnje tri godine koje je Grad nabavio Zavodu, što nam mnogo znači, jer naša vozila godišnje pređu oko 120 hiljada kilometara. Zavod ima 35000 urgentnih intervencija tokom godine, 30000 dijaliznih transporta i negde oko 25000 ostalih transporta, tako da su vozila u upotrebi 24 sata cele godine – istakao je Živanović.

Prilikom posete Zavodu za hitnu medicinsku pomoć rečeno je da se završava nabavka nove opreme koja se finansira sredstvima iz budžeta Grada, i to jedan defibrilator, šest EKG aparata i deset aspiratora.

Novi Sad, 21. april 2016. godine