Читај ми

НОВИ САД У СУСРЕТ БОЖИЋНИМ И НОВОГОДИШЊИМ ПРАЗНИЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конференцији за новинаре у Културном центру Новог Сада на којој је представљен градски божићни и новогодишњи програм. Конференцији су присуствовали и директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ, као и уметници који ће наступити на Тргу слободе за дочек 2013. године - Слободан Тркуља, Владо Георгиев, Сергеј Ћетковић и представници хора "Вива вокс".

- Убеђен сам да ће ове године најбољи дочек бити баш у Новом Саду. На новосадски Трг слободе ће у новогодишњој ноћи доћи велики број људи не само из нашег града, већ и из других општина и градова, као и из иностранства. Битно је да смо успели да обезбедимо најбоље извођаче и квалитетан програм, а истовремено смо смањили трошкове дочека. Поносни смо што ће Нови Сад организовано славити не само новогодишњу ноћ, већ и божићне празнике и то од бадњег дана по Грегоријанском календару до Божића по Јулијанском календару. Кроз две недеље божићно-новогодишње атмосфере, традиције и културе показаћемо богатство Новог Сада, нашу мултикултуралност и мултиконфесионалност - рекао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео свима леп провод за предстојеће празнике.

Директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ рекао је да се ове године по први пут у нашем граду, на овако свеобухватан начин, поклања пажња свечаностима поводом Божића и Нове године.

- Култруни центар, као организатор дешавања која нас очекују, потрудио се да изађе у сусрет жељама и потребама свих грађана. Ове прославе су прилика да се боље упознају верске и националне заједнице нашег града и њихова култура, што јача заједништво - рекао је Андреј Фајгељ.

Последњег дана 2012. године на свечаном дочеку на Тргу слободе наступиће извођачи следећим редоследом почевши од 20,30 часова: хор "Вива вокс", Слободан Тркуља, Владо Георгиев и Сергеј Ћетковић. Они су Новосађанима обећали добар провод и изразили задовољство што ће 2013. годину дочекати баш у Новом Саду.

Нови Сад, 24. децембар 2012. године