Čitaj mi

NOVI SAD U SUSRET BOŽIĆNIM I NOVOGODIŠNjIM PRAZNICIMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji za novinare u Kulturnom centru Novog Sada na kojoj je predstavljen gradski božićni i novogodišnji program. Konferenciji su prisustvovali i direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj, kao i umetnici koji će nastupiti na Trgu slobode za doček 2013. godine - Slobodan Trkulja, Vlado Georgiev, Sergej Ćetković i predstavnici hora "Viva voks".

- Ubeđen sam da će ove godine najbolji doček biti baš u Novom Sadu. Na novosadski Trg slobode će u novogodišnjoj noći doći veliki broj ljudi ne samo iz našeg grada, već i iz drugih opština i gradova, kao i iz inostranstva. Bitno je da smo uspeli da obezbedimo najbolje izvođače i kvalitetan program, a istovremeno smo smanjili troškove dočeka. Ponosni smo što će Novi Sad organizovano slaviti ne samo novogodišnju noć, već i božićne praznike i to od badnjeg dana po Gregorijanskom kalendaru do Božića po Julijanskom kalendaru. Kroz dve nedelje božićno-novogodišnje atmosfere, tradicije i kulture pokazaćemo bogatstvo Novog Sada, našu multikulturalnost i multikonfesionalnost - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo svima lep provod za predstojeće praznike.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj rekao je da se ove godine po prvi put u našem gradu, na ovako sveobuhvatan način, poklanja pažnja svečanostima povodom Božića i Nove godine.

- Kultruni centar, kao organizator dešavanja koja nas očekuju, potrudio se da izađe u susret željama i potrebama svih građana. Ove proslave su prilika da se bolje upoznaju verske i nacionalne zajednice našeg grada i njihova kultura, što jača zajedništvo - rekao je Andrej Fajgelj.

Poslednjeg dana 2012. godine na svečanom dočeku na Trgu slobode nastupiće izvođači sledećim redosledom počevši od 20,30 časova: hor "Viva voks", Slobodan Trkulja, Vlado Georgiev i Sergej Ćetković. Oni su Novosađanima obećali dobar provod i izrazili zadovoljstvo što će 2013. godinu dočekati baš u Novom Sadu.

Novi Sad, 24. decembar 2012. godine