Читај ми

НОВИ САД СРЦЕМ У НОВУ ГОДИНУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић окупио је на Тргу слободе у Новом Саду ученике из новосадских школа, као и велики број познатих музичара, водитеља, спортиста и глумаца из наше земље. Сви они су заједно украсили трг са тридесет природних јелки које су биле оригинално и маштовито украшене, уз поруку да треба да чувамо нашу животну средину. Хуманитарно – еколошкој манифестацији присуствовали су Момчило Бајагић Бајага, Иван Ивановић, Саша Милошевић Маре, Синиша Михајловић, Васа Мијић, Андрија Герић, Андрија Милошевић, Ивана Шпановић, Мирослав Тањга и многи други.


- Ову годину завршавамо са једном предивном акцијом кићења јелки у центру града, са најмлађим Новосађанима и познатим личностима из јавног живота. Маштовито окићене јелке ћемо поклонити различитим установама у нашем граду, где ће оне наставити свој живот, чиме дајемо пример како позитивно можемо утицати на животну средину. У Новом Саду смо у последње три године успели да повећамо број зелених површина за чак 5 %, а остаје нам још толико дрвећа да засадимо да будемо град који има велика плућа – рекао је градоначелник Игор Павличић и позвао све суграђане да дођу на Трг слободе и уживају у предновогодишњем дружењу уз богат програм манифестације „Нови Сад срцем“ која ће трајати још неколико недеља.


Јелке са бусеном које су китила деца, припашће новосадским школама, вртићима и другим установама, а јелке које су украсиле познате личности биће продате и сав приход биће уплаћен на хуманитарни рачун „Нови Сад срцем“. Манифестацију јавног кићења јелки организовао је Град Нови Сад у сарадњи са Градском управом за заштиту животне средине и Покретом горана Новог Сада у циљу промовисања здраве живoтне средине, односно кампање ''Продужимо живот јелкама'' и акције ''100% јелка – јелка са бусеном''.


Нови Сад, 20. децембар 2011. године