Čitaj mi

NOVI SAD SRCEM U NOVU GODINU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić okupio je na Trgu slobode u Novom Sadu učenike iz novosadskih škola, kao i veliki broj poznatih muzičara, voditelja, sportista i glumaca iz naše zemlje. Svi oni su zajedno ukrasili trg sa trideset prirodnih jelki koje su bile originalno i maštovito ukrašene, uz poruku da treba da čuvamo našu životnu sredinu. Humanitarno – ekološkoj manifestaciji prisustvovali su Momčilo Bajagić Bajaga, Ivan Ivanović, Saša Milošević Mare, Siniša Mihajlović, Vasa Mijić, Andrija Gerić, Andrija Milošević, Ivana Španović, Miroslav Tanjga i mnogi drugi.


- Ovu godinu završavamo sa jednom predivnom akcijom kićenja jelki u centru grada, sa najmlađim Novosađanima i poznatim ličnostima iz javnog života. Maštovito okićene jelke ćemo pokloniti različitim ustanovama u našem gradu, gde će one nastaviti svoj život, čime dajemo primer kako pozitivno možemo uticati na životnu sredinu. U Novom Sadu smo u poslednje tri godine uspeli da povećamo broj zelenih površina za čak 5 %, a ostaje nam još toliko drveća da zasadimo da budemo grad koji ima velika pluća – rekao je gradonačelnik Igor Pavličić i pozvao sve sugrađane da dođu na Trg slobode i uživaju u prednovogodišnjem druženju uz bogat program manifestacije „Novi Sad srcem“ koja će trajati još nekoliko nedelja.


Jelke sa busenom koje su kitila deca, pripašće novosadskim školama, vrtićima i drugim ustanovama, a jelke koje su ukrasile poznate ličnosti biće prodate i sav prihod biće uplaćen na humanitarni račun „Novi Sad srcem“. Manifestaciju javnog kićenja jelki organizovao je Grad Novi Sad u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i Pokretom gorana Novog Sada u cilju promovisanja zdrave životne sredine, odnosno kampanje ''Produžimo život jelkama'' i akcije ''100% jelka – jelka sa busenom''.


Novi Sad, 20. decembar 2011. godine