Читај ми

НОВИ САД ШАМПИОН ЛОКАЛНОГ РАЗВОЈА У КАТЕГОРИЈИ ПОДРШКА ПРИВРЕДИ

Шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада Оливера Симовић примила је признање за иновативно решење Пословног инкубатора које је, у оквиру конкурса Шампиони локалног развоја, по оцени жирија РТС-а и НАЛЕД-а, Граду Новом Саду донело титулу Шампиона локалног развоја 2013/2014 у категорији Подршка привреди.

- Захваљујем се у име Града Новог Сада на овом вредном признању које ће нас мотивисати да још енергичније радимо на мерама подршке привредницима и економском развоју. Нови Сад препознао је важност своје улоге у укупном побољшању прилика како у нашем граду тако и у Републици Србији. Та улога односи се пре свега на подстицајне мере, односно поједностављивање административних процедура, али и на успостављање синергије са осталим нивоима власти, и установама и организацијама које теже истом циљу. Сигурна сам да ћемо оправдати поверење, и вредним радом, који доноси успех, и следећи пут заслужити титулу која потврђује нашу оријентацију да будемо повољна пословна клима и Град привлачан за улагање и живот – истакла је Оливера Симовић.

Према њеним речима Пословни инкубатор пружа логистичку подршку младим фирмама из области информационих технологија три године како би што спремније учествовале у тржишној утакмици, а како је нагласила намера Града је да такву подршку обезбеди компанијама из других грана, и у том смислу истакла значај мултифункционалне хале, главног пројекта финансираног средствима из фондова Европске уније.

Конкурс "Шампиони локалног економског развоја" покренули су Радио телевизија Србије и Национална алијанса за локални економски развој.

На конкурс се пријавила 31 локална самоуправа, а такмичиле су се у промоцији инвестиција, реформи администрације, сервису грађана, подршци привреди и јавном приватном партнерству. Жири је на основу примењивости, иновативности и односа трошкова и бенефита, донео одлуку о победницима.

Нови Сад, 26. децембар 2013. године