Čitaj mi

NOVI SAD ŠAMPION LOKALNOG RAZVOJA U KATEGORIJI PODRŠKA PRIVREDI

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada Olivera Simović primila je priznanje za inovativno rešenje Poslovnog inkubatora koje je, u okviru konkursa Šampioni lokalnog razvoja, po oceni žirija RTS-a i NALED-a, Gradu Novom Sadu donelo titulu Šampiona lokalnog razvoja 2013/2014 u kategoriji Podrška privredi.

- Zahvaljujem se u ime Grada Novog Sada na ovom vrednom priznanju koje će nas motivisati da još energičnije radimo na merama podrške privrednicima i ekonomskom razvoju. Novi Sad prepoznao je važnost svoje uloge u ukupnom poboljšanju prilika kako u našem gradu tako i u Republici Srbiji. Ta uloga odnosi se pre svega na podsticajne mere, odnosno pojednostavljivanje administrativnih procedura, ali i na uspostavljanje sinergije sa ostalim nivoima vlasti, i ustanovama i organizacijama koje teže istom cilju. Sigurna sam da ćemo opravdati poverenje, i vrednim radom, koji donosi uspeh, i sledeći put zaslužiti titulu koja potvrđuje našu orijentaciju da budemo povoljna poslovna klima i Grad privlačan za ulaganje i život – istakla je Olivera Simović.

Prema njenim rečima Poslovni inkubator pruža logističku podršku mladim firmama iz oblasti informacionih tehnologija tri godine kako bi što spremnije učestvovale u tržišnoj utakmici, a kako je naglasila namera Grada je da takvu podršku obezbedi kompanijama iz drugih grana, i u tom smislu istakla značaj multifunkcionalne hale, glavnog projekta finansiranog sredstvima iz fondova Evropske unije.

Konkurs "Šampioni lokalnog ekonomskog razvoja" pokrenuli su Radio televizija Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Na konkurs se prijavila 31 lokalna samouprava, a takmičile su se u promociji investicija, reformi administracije, servisu građana, podršci privredi i javnom privatnom partnerstvu. Žiri je na osnovu primenjivosti, inovativnosti i odnosa troškova i benefita, doneo odluku o pobednicima.

Novi Sad, 26. decembar 2013. godine