Читај ми

НОВИ САД СЕДИШТЕ ФАБРИКЕ ЗА ПРОИЗВОДЊУ КЛИМА УРЕЂАЈА ЗА ЖЕЛЕЗНИЧКА ВОЗИЛА

Градоначелник Новог Сад Милош Вучевић присуствовао је састанку са генералним директором "Железница Србије" Драгољубом Симоновићем и менаџером компаније "Вошлох-Кипе" Дејаном Бошковићем у Београду, где су разговарали о изградњи погона у Новом Саду за производњу расхладних уређаја, грејања и вентилационих система за све врсте железничких возила, a уз могућност запошљавања до 600 домаћих радника.

Генерални директор "Железница Србије" Симоновић рекао је да се уграђивање уређаја за климатизацију може обављати током инвестиционих поправки локомотива и вагона. Поред тога, "Железнице Србије" су најавиле да ће у наредне две године у Србију стићи 60 нових возова и 15 локомотива, купљених на кредит, којима ће, после гарантног рока, бити неопходно одржавање, по тендерски најповољнијим ценама и условима. 

Градоначелник Милош Вучевић је истакао да је локација коју Град нуди инвеститору у Слободној царинској зони Новог Сада, на веома повољном месту, јер се налази у непосредној близини центра града, Луке Нови Сад и поседује директан излаз на ауто-пут, што је чини веома атрактивном.

Менаџер компаније "Вошлох-Кипе" Дејан Бошковић је на састанку рекао да је та фирма већ партнер ремонтног предузећа "Желвоз" из Смедерева и изразио задовољство доласком те аустријске компаније у Нови Сад. Директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић и градоначелник Милош Вучевић су размотрили и модернизацију пруге Београд-Будимпешта и судбину Ранжирне железничке станице у Новом Саду.

Нови Сад, 27. новембар 2013. године