Čitaj mi

NOVI SAD SEDIŠTE FABRIKE ZA PROIZVODNJU KLIMA UREĐAJA ZA ŽELEZNIČKA VOZILA

Gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević prisustvovao je sastanku sa generalnim direktorom "Železnica Srbije" Dragoljubom Simonovićem i menadžerom kompanije "Vošloh-Kipe" Dejanom Boškovićem u Beogradu, gde su razgovarali o izgradnji pogona u Novom Sadu za proizvodnju rashladnih uređaja, grejanja i ventilacionih sistema za sve vrste železničkih vozila, a uz mogućnost zapošljavanja do 600 domaćih radnika.

Generalni direktor "Železnica Srbije" Simonović rekao je da se ugrađivanje uređaja za klimatizaciju može obavljati tokom investicionih popravki lokomotiva i vagona. Pored toga, "Železnice Srbije" su najavile da će u naredne dve godine u Srbiju stići 60 novih vozova i 15 lokomotiva, kupljenih na kredit, kojima će, posle garantnog roka, biti neophodno održavanje, po tenderski najpovoljnijim cenama i uslovima.

Gradonačelnik Miloš Vučević je istakao da je lokacija koju Grad nudi investitoru u Slobodnoj carinskoj zoni Novog Sada, na veoma povoljnom mestu, jer se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, Luke Novi Sad i poseduje direktan izlaz na auto-put, što je čini veoma atraktivnom.

Menadžer kompanije "Vošloh-Kipe" Dejan Bošković je na sastanku rekao da je ta firma već partner remontnog preduzeća "Želvoz" iz Smedereva i izrazio zadovoljstvo dolaskom te austrijske kompanije u Novi Sad. Direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović i gradonačelnik Miloš Vučević su razmotrili i modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta i sudbinu Ranžirne železničke stanice u Novom Sadu.

Novi Sad, 27. novembar 2013. godine