Читај ми

НОВИ САД ПОКЛАЊА 200 000 ДИНАРА БЕБАМА РОЂЕНИМ 1. ФЕБРУАРА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је породилиште ''Бетанија''
поводом рођења прве бебе са територије Новог Сада на Дан Града Новог Сада. Одлуком о правима на финансијску подршку породици са децом, од ове године уведен је поклон и за мајке беба које се роде 1. фебруара и то у износу од 200 000 динара по детету.

Како је речено у породилишту, у 9.04 часова мајка Добрица Петковић на свет је донела дечака тешког 3180g, порођај је извршен царским резом, а и беба и мајка су добро.

- Честитам родитељима, и драго ми је што ће, осим 1. јануара од сада и 1. фебруара Град новчано помагати породице тог дана рођене деце. То је леп допринос обележавању рођендана Новог Сада, али и подршка пронаталитетној политици, пре свега породицама које су добиле најлепшу вест на тај дан. Честитам професору Вејновићу на најпрестижној награди коју Град додељује, а која је уједно израз захвалности свим запосленима на Клиници за гинекологију и акушерство, на чије резултате рада смо поносни. Годишње буде око 6000 порођаја, а најважније је да је током 2017. у Новом Саду рођено 200 беба више него 2016. године – нагласио је градоначелник Вучевић.

Управник Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине проф. др Тихомир Вејновић захвалио се градоначелнику што ће и 1. фебруара Град Нови Сад исказати хуманост и доброчинство према породицама беба које се тог дана роде.

- Најлепша вест је да из године у годину број порођаја у ''Бетанији'' расте за један одсто, и што Нови Сад бележи позитиван природни прираштај. То много значи за будућност, не само нашег града, већ и Војводине и Србије – закључио је проф. др Тихомир Вејновић.

Нови Сад, 1. фебруар 2018. године