Čitaj mi

NOVI SAD POKLANJA 200 000 DINARA BEBAMA ROĐENIM 1. FEBRUARA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je porodilište ''Betanija''
povodom rođenja prve bebe sa teritorije Novog Sada na Dan Grada Novog Sada. Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od ove godine uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200 000 dinara po detetu.

Kako je rečeno u porodilištu, u 9.04 časova majka Dobrica Petković na svet je donela dečaka teškog 3180g, porođaj je izvršen carskim rezom, a i beba i majka su dobro.

- Čestitam roditelјima, i drago mi je što će, osim 1. januara od sada i 1. februara Grad novčano pomagati porodice tog dana rođene dece. To je lep doprinos obeležavanju rođendana Novog Sada, ali i podrška pronatalitetnoj politici, pre svega porodicama koje su dobile najlepšu vest na taj dan. Čestitam profesoru Vejnoviću na najprestižnoj nagradi koju Grad dodelјuje, a koja je ujedno izraz zahvalnosti svim zaposlenima na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, na čije rezultate rada smo ponosni. Godišnje bude oko 6000 porođaja, a najvažnije je da je tokom 2017. u Novom Sadu rođeno 200 beba više nego 2016. godine – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Tihomir Vejnović zahvalio se gradonačelniku što će i 1. februara Grad Novi Sad iskazati humanost i dobročinstvo prema porodicama beba koje se tog dana rode.

- Najlepša vest je da iz godine u godinu broj porođaja u ''Betaniji'' raste za jedan odsto, i što Novi Sad beleži pozitivan prirodni priraštaj. To mnogo znači za budućnost, ne samo našeg grada, već i Vojvodine i Srbije – zaklјučio je prof. dr Tihomir Vejnović.

Novi Sad, 1. februar 2018. godine