Читај ми

НОВИ САД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Пета седница Управног одбора Спортског савеза Србије одржана је данас у Скупштини града Новог Сада. То је први пут да се седница овог органа одржава у Новом Саду, а у уводном делу састанка присутне су у име домаћина поздравили члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар, председник Спортског савеза Војводине Дарко Парежанин и председник Спортског савеза Новог Сада Владимир Шишка.

- Веома ми је драго што се седница Управног одбора одржава у нашем граду. Нови Сад то заслужује како својом репутацијом, тако и резултатима и успесима својих спортиста. Спортски савез Србије је организација која је задужена за неолимпијске спортове и ја се надам да ћемо имати прилику да унапредимо управо те спортове у Новом Саду - изјавио је Предраг Свилар.

Председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар је истакао да је ова седница веома важна, јер ће поред тема које се односе на рад организације велика пажња бити посвећена припреми свечане Скупштине која ће бити одржана 29. новембра у Београду. Том приликом биће додељена признања свим организацијама и појединцима који су остварили запажене резултате и својим деловањем допринели развоју спорта у Србији. Такође, на предстојећој Скупштини биће верификован избор Владимира Батеза за генералног секретара Спортског савеза Србије.

- Одржавање седнице у Новом Саду и другим местима у Србији има велики значај. У оквиру Спортског савеза Србије функционише 109 територијалних општинских савеза и наша дужност и циљ је да обиђемо што више општина и тако промовишемо и унапређујемо развој спорта на локалу, што је веома важно за формирање будућих асова - изјавио је Владимир Батез.

Нови Сад, 15. новембар 2013. године